Gayrimenkul Danışmanları için Dijital Pazarlama Tüyoları
Pratik Uygulamalarla Başarıya Ulaştıracak Dijital Pazarlama Önerilerimi Bu Sayfada Bulabilirsiniz.
Danışmanlığını yapmakta olduğum sektörler içinde yer alan gayrimenkul sektörü de dijital pazarlama unsurlarını aktif kullanmak yönünde çaba göstermektedir.
Özellikle Sosyal Medya paylaşımlarında birçok yanlış ve abartılı kullanım da göze çarpmaktadır.
Bu konuda merak edilenleri ve yapılması gerekenleri önerilerim olarak anlatmaya çalışacağım.
Sosyal Medya’da Gayrimenkul Portföy Paylaşımı Hangi Sıklıkla Yapılmalıdır?
En sık sorulan ve hata yapılan konulardan birisi kuşkusuz portföy paylaşım sıklığıdır.
Çoğu gayrimenkul danışmanı ve gayrimenkul firması, takipçilerini portföye boğmaktadır. Bu da faydalı görünse de kuşkusuz sıkıcıdır. Kim her gün yeni bir satılık / kiralık gayrimenkul ister? Portföy sıklığını profesyonel bir stratejiyle planlamalı ve ilgi çekici hale getirmelisiniz.
Gayrimenkul Danışmanı Sosyal Medya’yı Nasıl Kullanmalıdır?
Sosyal medya’da mevcut ve potansiyel müşterilerinize vermeniz gereken mesaj şunlar olmalıdır;
- “İhtiyacınız olduğunda buradayım.”
- “Bu bölgede gayrimenkul uzmanınız benim.”
- “Bu tip (Lüks Gayrimenkul / Ticari Gayrimenkul / Fırsat Gayrimenkuller vb.) gayrimenkuller konusunda size profesyonel çözüm sunabilirim.”
Dijital Pazarlama Süreçlerini Yönettiğimiz Bazı Markalarımız için Hazırladığımız Sosyal Medya Paylaşımlarından Örnekler
Bu gönderiyi Instagram’da gör
Bu gönderiyi Instagram’da gör
Bu gönderiyi Instagram’da gör
Bu gönderiyi Instagram’da gör
Bu gönderiyi Instagram’da gör
Bu gönderiyi Instagram’da gör
Sosyal Medya Stratejinizi Belirlemeden Önce Netleştirmeniz Gerekenler Nelerdir?
- Uzmanlık bölgenizi netleştirin. Hizmet verdiğiniz şehirde farklı bölgelerden portföy alıyor olabilirsiniz, fakat sosyal medyada kendinizi konumlandırırken bölge sınırlaması yapmanızı öneriyorum. Bu hem müşteriler gözünde sizi farklı kılacak, hem de motivasyonunuzu arttıracaktır.
- Uzman olduğunuz gayrimenkul tipini netleştirin. Tabiki lüks villa da, fabrika da, normal bir daire de satabilirsiniz. Fakat “Hangi konuda uzmansınız?” sorusunun bir cevabı olması sizi hiç tanımayan kişiler için önemlidir.
Gayrimenkul Danışmanlığı Web Sitesi Nasıl Olmalıdır?
Web siteniz, sizi rakiplerinizden farklı kılacak şekilde olmalıdır. Hazır, ücretsiz, basit bir web sitesine sahip olup kendinizi çok iddialı konumlandırmaya çalışmak, sizi ileri değil geriye götürür. Web siteniz, kendinizi konumlandırdığınız noktayı desteklemelidir. Bu konuda bütçe ayıramıyorsanız, amatör bir web sitesine sahip olmaktansa hiç web sitenizin olmaması daha iyidir.
Sosyal Medya = Dijital Pazarlama mı?
Kesinlikle hayır. Sosyal medya, kuşkusuz dijital pazarlamanın alt öğelerinden en önemlisidir. Bununla birlikte dijital pazarlama planı yaparken sadece sosyal medyayı değil; web sitenizi, mailing araçlarını, google reklamlarını ve bunları besleyen geleneksel yöntemleri de planlamak gerekmektedir. Bunların bir bütünü oluşturan parçalar olduğunu benimsemek başlangıç için en doğru adımdır.
Gayrimenkul Danışmanlığı’nda Dijital Pazarlama Bütçesi Nasıl Belirlenmelidir?
Gayrimenkul danışmanlığı konusunda faaliyet gösteriyorsanız, önce hedeflerinizi net olarak belirlemeli ve bu hedefler doğrultusunda bütçe ortaya koymalısınız. Bütçe belirlemeden önce profesyonel bir dijital pazarlama uzmanından analiz ve öneriler almanızı öneririm.
Hedefiniz lüks konut satmak ama bütçeniz hiç denecek kadarsa; çevreniz ve şansınızın yettiği kadar işinizi geliştirebilirsiniz.
Bütçe konusunda en çok duyduğumuz cevaplardan birisi; “Firmayı yeni kurduk, biraz iş yapalım. Sonra bütçe ayıracağız.” olmaktadır. Zaten iş yapabiliyorsanız hiç bütçe ayırmamanızı öneririm.
Dijital pazarlama konusuna; potansiyel müşterilerinize ulaşmak ve işinizi büyütmek için ihtiyacınız bulunuyor. Yani bu konu, firma kurmak kadar önemlidir. Bunun bilincinde olan kişiler her zaman rakiplerinden öndedir.
Özetlemek gerekirse; önceliğiniz sadece para kazanmak değil sektörde markanızı doğru konumlandırmak olmalıdır. Doğru konumlandırılmış ve değer yaratan bir marka, sürdürülebilir kazancı beraberinde getirir.
Bu konuda çok değerli bir büyüğümün sözü daima aklıma gelir; “Önce Düzen, Sonra Kazan.”